Suhdepsykoterapeutti (KELA, Valvira) | Työnohjaaja

Antti Ervasti

Antti on monipuolinen terapeutti, jolla on suhdepsykoterapeutin ja työnohjaajan koulutus (Turun yliopisto). Lisäksi lukuisat traumakoulutukset ovat antaneet Antille monipuolista erityisosaamista monien vaativien teemojen käsittelyyn.

Antille on ensiarvoisen tärkeää, että asiakkaat tulevat kuulluiksi omanlaisinaan yksilöinä ja tasapuolisina suhteidensa osapuolina. Tämä korostuu erityisesti tiimityöskentelyssä.

Tärkeintä terapiassa on toimiva yhteistyösuhde asiakkaan kanssa. Asiakas on kuitenkin paras oman elämäntilanteensa asiantuntija. Jos tuo yhteistyösuhde ei toimi, mitkään terapiamenetelmät eivät välttämättä auta pääsemään eteenpäin riittävän tehokkaasti.

Antti on terapiatapaamisessa aina ammatillisessa roolissa. Harjoittelemme asiakkaiden kanssa usein esimerkiksi sitä, miten itselle vaikeita asioita, tunteita ja tilanteita voi kohdata ja ottaa esille. Antin tehtävä on tarjota asiakkailleen työkaluja, jotka helpottavat asiakkaan työelämän ongelmien kohtaamista.

On tärkeää olla myötäelävä mutta samalla myös jämäkkä. Kaikkia osapuolia tiimissä on kuunneltava tasapuolisesti. Moni unohtaa, että suhteet vaativat työtä. On aina huolestuttavaa, jos tiimissä jäsenet alkavat pitää parempaa huolta prosesseista kuin keskinäisestä suhteestaan.

Jokainen terapeutti on erilainen. Me kaikki teemme työtä persoonallamme. Myös jokainen asiakas on yksilö. Divacon kaikki asiakkaat ovat tervetulleita yksin tai yhdessä tiimin kanssa.