Kokemuksesta tiedämme, että uutta tiimiä ei kannata jättää yksin

Organisaation kannalta uuden tiimin perustaminen saattaa näyttää lähes yksinomaan hallinnolliselta rutiinilta. Tällöin ajatellaan ehkä, että riittää, kun uuteen tiimiin nimetään siihen kuuluvat henkilöt. Tästä kuitenkin vasta alkaa tiimin matka.

 

Mitä ottaa huomioon uutta tiimiä rakentaessa?

Tuntemuksia

 

 

1. Ahdistusta

2. Epävarmuutta

3. Pelkoja

4. Ristiriitoja

Tarpeita

 

 

1. Hyväksyminen

2. Arvostaminen

3. Kuunteleminen

Tiiminvetäjän haasteita

 

1. Paljon huomiota käytetään jäsenten välisten ongelmien ratkomiseen ja ryhmän jäsenten valvomiseen.

2. Työtä tehdään jatkuvasti turvallisen ilmapiirin luomiseksi.

 

 

Uusi tiimi aloittaa -blogi

Organisaation kannalta uuden tiimin perustaminen saattaa näyttää lähes yksinomaan hallinnolliselta rutiinilta. Tällöin ajatellaan ehkä, että riittää, kun uuteen tiimiin nimetään siihen kuuluvat henkilöt. Näin ajatellaan, sillä organisaation hallinto on ennen tätä vaihetta tehnyt paljon työtä määritelläkseen tiimin tehtävät ja sen, millaista osaamista tiimin jäsenillä tulee olla. Lisäksi organisaation hallinto on valinnut tiimiin nimitettävät henkilöt. Henkilövalinnat ovat vieneet aikaa ja hallintohenkilöstö on istunut yhdessä johdon ja esihenkilöiden kanssa lukuisissa palavereissa sekä haastattelutilanteissa.

Uuden tiimin jäsenten mielessä on uuden tiimin aloittaessa paljon ahdistusta. Tämä johtuu siitä, että he eivät tiedä tullaanko heidät hyväksymään uudessa tiimissä vai ei. He eivät myöskään tiedä millaisia tekoja ja millaista käyttäytymistä uudessa tiimissä arvostetaan, hyväksytään tai paheksutaan.

Kuitenkin, jos organisaation mielenkiinto lopahtaa siihen, että tiimin jäsenet on saatu valituksia ja nimetyksi, jää tiimin toiminnan tukeminen pahasti kesken. On kuin olisi tehty sarja pakollisia rituaaleja, mutta unohdettu puhaltaa henki tiimin toimintaan. Ilman tätä hengen puhaltamista tiimin toiminta ontuu pitkän aikaa. Mistä tämä johtuu?

Uudessa tiimissä on kyllä mainioita, ehkäpä jopa parhaita mahdollisia henkilöitä. Tästä huolimatta tiimillä eikä siihen valituilla henkilöillä ei ole mitään yhteistä. Mikäli tiimin jäsenet jätetään itsekseen etsimään yhteistä kokemustaustaa, tiimi viedään karikkoisille vesille ja unohdetaan antaa heille kartta sekä kompassi, jonka avulla tiimi voisi suunnistaa eteenpäin.

Lue koko blogi tästä

Lantmännen Unibake -referenssi

Lantmännen Unibake on leivonnaispakasteisiin erikoistunut kansainvälinen osaaja, jolla on vahvat juuret suomalaisessa leipomisessa. Meillä on markkinoiden monipuolisin valikoima herkullisia leipiä, kahvileipiä, ruokaisia ja fast food -tuotteita. Autamme asiakkaitamme erilaistumaan laadukkaiden leipomotuotteiden sekä raikkaiden ideoiden ja ratkaisujen avulla, kertoo Lantmännen Unibake Finland, Baltics-organisaation operatiivinen johtaja Marianna Vuorikari.

Koulutuksen tuloksena esimiehet ymmärtävät tiimejään paremmin, ja tiimit ovat saaneet uutta perspektiiviä näkökulmilleen.

Päätimme osallistua Divacon tiimitutkimuksen pilotointiin kahden hyvin erilaisessa kehitysvaiheessa olevan tiimin osalta. Yhteistyö Divacon osaavan ja ammattitaitoisen tiimin kanssa oli erittäin helppoa, ystävällistä ja nopeaa. Prosessi sujui tehokkaasi ja asiakkaan tarpeet huomioiden.

Lue koko referenssi tästä

Bootcamp for

Business

Tarkka dataan perustuva läpileikkaus tiimin hyvinvoinnista & tuottavuudesta, minkä jälkeen tiimi pääsee jalkauttamaan tulokset suoraan työhönsä yhdessä Divacon coachin kanssa.

975€

/Henkilö

  • Tulosten purkutilaisuus yhdessä tutkimusjohtajan kanssa.
  • Henkilökohtaiset tutkimustulokset ja kehityssuunnitelmat.
  • Tiimikohtaiset tutkimustulokset ja kehityssuunnitelmat.
  • 1:1 Coaching-tapaamiset
  • Tiedejargonia-takuu!
Tutustu lisää

Non-Profit

Ota yhteyttä ja keskustellaan tarkemmin tarpeestanne.

495€

/Henkilö

  • Tiedejargonia-takuu!
Tutustu lisää