Toimitusjohtaja | MBA & M.Sc

Heikki Isotalo

Heikin (MBA & M.Sc.) työhistoria on ollut monimuotoista ja tapahtumarikasta tiimityötä eri rooleissa: toimitusjohtajana, projektipäällikkönä, Scrum Masterina, liikkeenjohdonkonsulttina, kouluttajana ja asiantuntijana.

Valtavaa psykologista pääomaansa Heikki alkoi kasvattaa muuttaessaan Yhdysvaltoihin useammaksi vuodeksi töihin valmistumisensa jälkeen. Vieras työkulttuuri ja tiukat aikataulupaineet aikaansaivat projekteissa kaikenlaisia tilanteita niin teknisistä haasteista aina ihmisten välisiin konflikteihin. Kaikki haastavatkin tilanteet kohdattiin kuitenkin yhdessä ja ratkaisuina haettiin kyseiseen hetkeen parasta ratkaisua tiimistä.

Nämä kokemukset monikulttuurisesta ja paineen alla työskentelystä loivat perustaa Heikin rautaiselle ammattitaidolle ja kyvykkyyksiä tuleviin hankkeisiin sekä kohti yrittäjyyttä.

Tällä hetkellä Heikki toimii Divacon toimitusjohtajana ja on toiminut aiemmin jo 13 vuotta yrittäjänä niin raskaan teollisuuden jättihankkeissa kuin teknologiavetoisten pörssiyhtiöiden ja sairaanhoitopiirin digitaalisen infrastruktuurin luomisessa.

Heikki tasapainottaa rautaista johtamisosaamistaan huumorilla ja kannustavalla asenteella tiimeissään. Turhajäykkyys vain hidastaisi tiimiä ja tätä Heikki taklaa humoristiselle ilmapiirillä, jolloin tiimin jäsenten iloisuus saa raskaatkin päivät tuntumaan kevyemmiltä. Samalla hän hakee myös tiimin kykyjen ja aikataulun perusteella parasta ratkaisua asiakkaalle.

Kokemuksensa perusteella Heikki näkee, että parhaat tiimit koostuvat erityyppisistä osaajista ja persoonista. Matka yksilöistä tiimiksi vaatii kuitenkin tukea ja tuen tarpeen tunnistamista Heikki on oppinut uransa aikana useista tiimitöistään. Niinpä kiireisissä projekteissa Heikki myös kantaa tiiminvetäjänä vastuun ja puolustaa tiimin jäseniään tiukoissakin paikoissa sekä pitää huolen tiimin jaksamisesta työkuorman noustessa lähelle äärirajaa.

Tiimit ovat olleet yhdessä 3 kuukauden – 2 vuoden jaksoina, joissa tiimin dynamiikka on aika-ajoin koetuksella haasteiden edessä. Yhdessä asiakkaiden kanssa tehdyt työt ja yhteiset onnistumiset palkitsevat tekijänsä luoden vahvaa me-henkeä.