Teologian maisteri | Työnohjaaja (STOry)

Susanna Merikanto-Timonen

Teologian maisteri (ThM) Helsingin yliopistosta ja Suomen Työnohjaajat ry:n (STOry) hyväksymä työnohjaaja. Olen työskennellyt ulkosuomalaisuuden parissa reilut 20 vuotta – työntekijänä, työnantajan puolella, vapaaehtoistyöntekijänä, puolisona ja äitinä.

Uskon, että jokaisesta tiimistä voi löytyä uusia potentiaaleja riippumatta asuinpaikasta. Sanalla potentiaali tarkoitan voimavaroja, mahdollisuuksia ja suorituskykyä. Välillä nämä voivat olla esim. työkuorman tai haastavan elämäntilanteen takana piilossa. Tällöin työnohjaus voi olla tiimillesi avuksi.  Oli sitten tiimisi Suomessa, Arabiemiraateissa tai globaalitiimi koostuen monikulttuurisista jäsenistä.

Työnohjauksessa olen asiantuntijan, esihenkilön, tai koko tiimin matkakumppani; matkalla tutkimaan ja vahvistamaan heidän perustehtäväänsä. Koulutuksieni kautta avustan tiimejä löytämään uusia näkökulmia ja toimintatapoja työssä, tukemalla ammatillista kasvua ja työhyvinvointia. Luottamuksellisesti ja tavoitteellisesti.

Koulutuksien teemoja:

  • Ammatillisen identiteetin ja työssä jaksamisen/ työkyvyn edistäminen  yksilön, sekä tiimin voimavarojen valjastaminen
  • Työssä ilmenevien tunteiden ja niiden säätelyn käsitteleminen
  • Monikulttuurisen työyhteisön  valmiuksien  kehittäminen
  • Muutosjohtajuuden jalkauttaminen
  • Työilmapiirin ja  vuorovaikutuksen  vahvistaminen
  • Työhyvinvoinnin ja  työnilon  kehittäminen

Minulla on kokemusta asiantuntijoiden, esihenkilöiden sekä vapaaehtoistyöntekijöiden työnohjauksesta. Lisäksi olen vetänyt työhyvinvointiin ja työssäjaksamiseen liittyviä työpajoja sekä toiminut mentorina. Työnohjaajana minua on luonnehdittu kannustavaksi ja positiiviseksi coachiksi. Työnohjaus ja työpajat on mahdollista järjestää myös etänä.

Työnohjauksessa minua auttaa erityisesti kansainvälinen arjen ja työelämän kokemus Saksasta, Yhdysvalloista ja Arabiemiraateista sekä paluumuutto takaisin Suomeen. Lyhyempiä ulkomaan työkokemuksia minulla on lisäksi Skotlannista, Thaimaasta ja Belgiasta.