Advisor Board | Hallitustyöskentely

Vesa Ekroos

Lääke- ja terveyssektorin yritysten kokenut toimitusjohtaja ja hallitusammattilainen tietää mitä yritysten kasvu ja kehittyminen vaatii.

Vesa on toiminut terveyssektorilla koko uransa mm. Mehiläinen konsernin toimitusjohtajana, hallituksen puheen johtajana ja hallituksen jäsenenä vuosina (1986-2006). Tätä ennen Vesa oli toimitusjohtajana Orion konsernin Soredexin toimitusjohtajana vuoteen 1986, jolloin hän siirtyi Mehiläisen johtoon.

Molemmissa yrityksissä Vesan tehtävä on ollut vahva muutosjohtaminen ja saneeraus tappiollisesta asemasta kannattavaksi ja menestyväksi yritykseksi, missä Vesa myös onnistui. Soredexin menestys sai yhdysvaltalaisen kilpailijan ostamaan sen liiketoiminnan ja Mehiläisestä kasvoi yksi Suomen suurimmista terveydenhuollon yrityksistä.

Lisäksi Vesa on toiminut lukuisissa hallituksissa ja säätiöissä mm. Väestöliiton Klinikat Oy:n hallituksen puheenjohtajana, Sairaala Mehiläisen eläkesäätiön puheenjohtajana,  Väestöliitto ry:n hallituksen jäsenenä ja Suomen Lääketieteen Filosofian seuran hallituksen jäsenenä ja saanut sen  kunniajäsenyyden.

Vesan kokemukset ja osaaminen hallitustyöstä sekä kasvun rakentamisesta antavat vankan ja kestävän pohjan Divacon kehitykselle sekä tulevaisuuden luomiselle.